[LaC - Brew Forsiden]        Fanø Cider 2  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Fanø Cider 2
Applewine

 

Type: Extract

Date: 07-09-2008

Batch Size: 53,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 62,93 L Asst Brewer:
Boil Time: 30 min Equipment: Gasgruekedel
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: -
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
2,20 kg Æblesaft (5,9 EBC) Extract 21,89 %
5,00 gm Cellvit (Boil 0,0 min) Misc
5,00 gm Nutrisal (Boil 0,0 min) Misc
5,00 gm Nutrisal (Boil 0,0 min) Misc
8,00 gm Cellvit (Boil 0,0 min) Misc
2,15 kg Æblesaft (25,0 EBC) Sugar 21,39 %
2,00 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 19,90 %
1,50 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 14,93 %
1,00 kg Brown Sugar, Light (15,8 EBC) Sugar 9,95 %
1,00 kg Cane (Beet) Sugar (0,0 EBC) Sugar 9,95 %
0,20 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 1,99 %
2 Pkgs SafBrew Specialty Ale (DCL Yeast #T-58) Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,072 SG

Measured Original Gravity: 1,088 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG Measured Final Gravity: 1,014 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,04 % Actual Alcohol by Vol: 9,70 %
Bitterness: 0,0 IBU Calories: 853 cal/l
Est Color: 11,3 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: None Total Grain Weight: 19,00 kg
Sparge Water: - Grain Temperature: -
Sparge Temperature: - TunTemperature: -
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: -
 

 
Mash Notes: -

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 300,3 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Det andet forsøg på ciderbrygning. Et meget større bryg, som er sat til gæring af to omgange. med to dages mellemrum. Så der var godt gang i gæringen da sidste most røg i. Det har vist sig at være ekstremt svært at beregne hvor meget en faktisk OG ligger på. Jeg forsøgte at lave beregninger løbende her i BeerSmith, men disse holdt vist ikke stik. Ifølge mine beregninger har en faktisk OG ligget på 1088. Men her i Recipe View beregnes OG langt lavere. Jeg har en mistanke om at dette skyldes at mosten er et fiktivt tal indtastet for at opnå den OG den har i en given mænde. Når så der tilsættes andre sukre ændres dette forhold i den samlede mænde. (Måske?)
Saften blev varmet op til 70 C. og holdt der i 10 minutter. Derefter blev temp sat op til 80 over 10 minutter, og hold der i endnu 10 minutter. Tilsat sukre og køle med kobberchiller, samt tilsat gærnæring og salte.
Mit håb er at gæren som er godt flukkulerende vil bundfælle sig godt, og i den proces tage en del af urenhederne i mosten med sig. Samtidig er den medium i sin forgæringsgrad, og burde kunne lade lidt af sødmen blive tilbage i cideren. Jeg ønsker ikke en for sur cider. Derfor har jeg tilsat lidt sukker. Det skal ikke blive en æblevin.

Created with BeerSmith

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011